RTP softwaredivisie

    RTP Hardwaredivisie

            RTP Tekstdivisie


 Hoofdpagina Terug

 

 

 

Aangenaam kennis te maken!

Mijn naam is Ron Tuijnman. 

Voluit Ronald Johannes Tuijnman.
Ik ben geboren op 21 november 1954 en ben na een korte 'jeugdzonde'  als boeker bij het bedrijfspensioenfonds voor de Meubelindustrie voor het Gemeenschappelijk Administratie Kantoor (GAK) begonnen aan een studie aan de Pedagogische Academie H. Bouman te Amsterdam.

Onderwijs

Na een jaar werkzaam te zijn geweest als invaller in het Amsterdamse basisonderwijs, ben ik drieŽntwintig jaar werkzaam geweest op de 2e Montessorischool te Huizen (basisonderwijs). Op deze school heb ik niet alleen de computer in de klassen in gebracht, maar tevens de interne automatisering op poten gezet.

Automatisering

Ondanks dat ik het met de kinderen erg goed kon vinden, leek het me toch geen goede zaak dat ik een soort 'onderwijs-opa' zou worden. Ik besloot mijn horizon te verbreden en solliciteerde bij verschillende bedrijven voor een functie in de automatisering. DŠŠr was immers mijn ambitie komen te liggen in de jaren dat ik via MSX, XT en 386 met het fenomeen programmeren in aanraking was gekomen.
En zo belandde ik sinds maart 1998 in de wereld van de financiŽle dienstverlening als opleider en medewerker automatisering. Naast mijn reguliere werkzaamheden als opleider, was het programmeren van administratieve toepassingen ťťn van mijn hoofdtaken.

Na vervolgens een jaar als Delphi-programmeur werkzaam te zijn geweest bij een automatiseerder in Veenendaal, ben ik via twee jaar meewerkend projectmanager bij Joules Unlimited - sinds december 2006 werkzaam als automatiseerder bij VDGC Accountants & Belastingadviseurs waar ik me heerlijk uit kan leven in alle aspecten van het automatiseren.

Programmeren

Mijn eerste zelfgebouwde computerprogrammaatje (Kalender) bleek een regelrecht succes. Nadat er een lovende recensie in het clubblad van de HCC was verschenen, liep het op bescheiden wijze storm en verkocht ik ruim driehonderd licenties van dit sympathieke programmaatje.

Na Kalender bleek ook KynO een succes. Hoewel het programma gericht was op een kleinere doelgroep (hondenfokkers) ging er toch een respectabel aantal licenties over de toonbank.

Naast dit stamboomprogramma werden er ook programma's voor kleiner publiek verkocht: een ledenadministratie voor een zwemvereniging, een programma  voor het administreren van de boekenkast, een programma om de resultaten in de Staatsloterij mee bij te houden, een programma om verschillende virusscanners te kunnen gebruiken op gezette tijden, een een zoekprogramma voor een groothandel in sanitair en loodgietermaterialen en nog veel meer.

Met de overgang naar Windows moest RTP echter pas op de plaats maken. Het oude vertrouwde Clipper moest noodgedwongen aan de kant worden gezet om mee te gaan in de Windows-ontwikkelingen van de jaren negentig.

ATHENA.BMP (11238 bytes)

Met de overgang naar Windows moest RTP echter pas op de plaats maken. Het oude vertrouwde Clipper moest noodgedwongen aan de kant worden gezet om mee te gaan in de Windows-ontwikkelingen van de jaren negentig. 
De overstap naar Delphi bleek aanvankelijk vooral meer 'logisch' dan eenvoudig.

Nadat versie 1.0 van Delphi geen commerciŽle producten van RTP opleverde, was versie 3.0 echter weer een succes.

Er werden vooral maatproducten voor een beperkte klantenkring geproduceerd (onder andere InOut-systems), maar ook Kalender en KynO werden overgezet naar een Windows-omgeving.

Meer info?

Klik hier voor meer informatie!

 

 

Hoofdpagina Terug Softwaredivisie Hardwaredivisie Tekstdivisie Ron Tuijnman