RTP softwaredivisie

    RTP Hardwaredivisie

            RTP Tekstdivisie


 Hoofdpagina Terug

RTP Wachtwoordbeheerder

Een (bijna) gratis wachtwoordenbeheerder!

Een computergebruiker verzamelt in de loop der tijd een groot aantal wachtwoorden die hij hij geacht wordt te onthouden. 

Het is goed gebruik om niet steeds hetzelfde wachtwoord te gebruiken voor verschillende zaken. Daarbij komt, dat veel instanties van u verlangen dat het wachtwoord regelmatig verandert en dat het aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Om te voorkomen dat u deze wachtwoorden allemaal moet gaan onthouden of ergens op een papiertje gaat schrijven, biedt RTP Software u een programma aan waarmee u de wachtwoorden kunt onthouden.

De ingevoerde wachtwoorden gaan in een versleutelde database die u alleen met behulp van het bijbehorende programma kunt openen. Uiteraard kunt u het wachtwoord voor de database zelf wijzigen. Raak het nieuwe wachtwoord niet kwijt, want ook dit wordt versleuteld opgeslagen...

Klik hier om RTPPWD.ZIP te downloaden...

Installatie 
Installatie gaat eenvoudig: u pakt de zip uit in een zelf te bepalen map of directory en start RTPPWD.EXE op. Er wordt dan een lege database aangemaakt waarin u uw wachtwoorden veilig op kunt slaan.
RTPPWD maakt géén nieuwe registersleutels aan en plaatst geen (verborgen) bestanden in de Windows-mappen. Alles staat op de plek waar U het neer heeft gezet. 
Wilt u het pakket niet langer gebruiken, dan volstaat het weggooien van de map met RTPPWD-bestanden. Wij stellen het dan echter wel zeer op prijs wanneer u ons even laat weten waaróm u het pakket niet langer wenst te gebruiken.

Voortschrijdend inzicht
Nadat we de eerste versie van onze wachtwoordenbeheerder wereldkundig hadden gemaakt, ontstond er een levendige discussie tussen gebruikers en makers over de inzichten die ten grondslag hadden gelegen aan het ontstaan van de wachtwoordenbeheerder.
Eén van de plannen die we hadden ten aanzien van de verder ontwikkeling van de commerciële versie, was het opslaan in een centrale database zodat hele bedrijven op een gecentraliseerde plek de wachtwoorden kon opslaan en iedereen zijn eigen wachtwoorden uit de database kon halen.
Dit stuitte echter op veel vraagtekens en kritiek van de gebruikers. Waarom centraal? Iedereen is toch immers verantwoordelijk voor zijn eigen wachtwoorden? Hoe meer mensen bij een database kunnen komen, des te groter is het gevaar op onzorgvuldigheid en lekken van informatie. Daarbij is een centrale database natuurlijk een heerlijk doelwit voor hackers - en iedere encryptie is te kraken.
Vandaar dat we in overleg met de gebruikers een ander weg zijn ingeslagen voor de commerciële versie: het pakket wordt nu desgewenst geleverd op een USB-stick. Door de uiterst kleine footprint van de gebruikte componenten werkt het programma perfect vanaf een USB-stick. En wat meer is: zodra de USB stick uit de computer verwijderd is, is de database onbereikbaar voor hackers!
Verder leek het ons prettig als een eventuele eerlijke vinder (jazeker, die bestaan!) van de USB-stick contact op kon nemen met de rechtmatige eigenaar. Daartoe hebben we in deze versie de mogelijkheid opgenomen om de gegevens van deze eigenaar te tonen.
Verder om de oneerlijke vinders (helaas, die bestaan ook...)te ontmoedigen een brute-force attack uit te voeren, hebben we een timer ingebouwd die na een foutieve inlogpoging het programma enige tijd blokkeert.
Kortom: voldoende nieuwe inzichten om het pakket een nieuw major-versienummer te geven.

Disclaimer

Uiteraard blijft iedere beveiliging - net als een slot op uw huisdeur - te kraken.
Wel hebben we verschillende maatrege
len genomen om misbruik te voorkomen: de database is versleuteld en na het invoeren van een foutief hoofdwachtwoord is er een wachttijd ingebouwd voor er een nieuwe poging kan worden ondernomen.

Versies 
Er bestaan twéé versies van RTPPWD:

 • De Gratis versie
  Hierin is het mogelijk tot vijfentwintig wachtwoorden en codes op te slaan.
  Klik HIER om het pakket te downloaden
 • De Commerciële versie
  Hiermee kunt u onbeperkt wachtwoorden en codes opslaan.
  Ook hier kennen we twee versies: 
  • de downloadbare versie die u zelf op een USB-stick of harde schijf dient te plaatsen. Na ontvangst van uw betaling ontvangt u uw licentiecode per e-mail.
  • de versie op een kant en klare USB-stick. Na ontvangst van uw betaling ontvangt u de stick met uw licentiebrief binnen 10 werkdagen per post.
 • De CD-ROM versie
  Levering op CD-ROM.
  Na ontvangst van uw betaling ontvangt u de CD-ROM met uw licentiebrief binnen 10 werkdagen per post.

De gratis versie van RTPPWD is publiek domein en vrij te gebruiken voor zowel bedrijven als particulieren. Het is echter nadrukkelijk géén 'open source'. 
Dit houdt in, dat alle rechten op het pakket en haar broncode bij RTP Software blijven liggen. U mag het pakket vrijelijk verspreiden. Het is echter nadrukkelijk verboden hier enige andere vergoeding voor te vragen dan de kosten die gemaakt worden voor verspreiding (CD/DVD/porto). 
Ook is het uitdrukkelijk verboden wijzigingen aan te brengen in het pakket of in het bijgaande tekstbestand.

De commerciële versie kost € 17,95 voor de versie met USB stick 
De downloadbare versie kost € 9,95.
Tevens bestaat de mogelijkheid om het pakket op CD-ROM te bestellen. Hiervoor wordt € 14,95 gerekend.
Alle bedragen inclusief BTW en verzendkosten.

Bestellen?

Stuur een e-mail met daarin de volgende gegevens:

 • Uw naam

 • Uw Adres, Postcode en Woonplaats

 • De gewenste versie van het pakket (Alleen licentie, USB of CD-ROM) 

 • De gewenste tenaamstelling van het pakket

Het licentiebedrag kunt u overmaken op ING rekening 2700807 ten name van Ron Tuynman Productions te Huizen.
Na ontvangst van de betaling wordt het gewenste pakket binnen tien werkdagen via de post of via de mail aan u geleverd.

 

 

Hoofdpagina Terug KynO Wachtwoordbeheer Kalender Teksten Maatsoftware Planner 2000 RTP Competitie AbsoluteDB NOD32